CANCEL·LAR
ACCEPTAR

Creació d'un Espai Familiar

Proposta Aportada 12 de gener de 2019 12.37

Un espai familiar és un espai d’educació no formal on adults i infants comparteixen jocs, experimenten i creixen tot relacionant-se i compartint experiències amb altres famílies. 

Objectius:

Per afavorir un vincle afectiu sa, a través de l’escolta i l’acompanyament.

• Per potenciar la socialització dels infants i les seves famílies.

• Per legitimar, apoderar i donar confiança a la família en la seva tasca educativa.

• Per prevenir i combatre l’aïllament social de les famílies amb infants.

• Per afavorir que les famílies comparteixin amb altres famílies el creixement dels seus fills/es, possibilitant que es creïn xarxes de relacions socials de convivència i suport, aprenent de les diferències familiars i culturals.

• Per afavorir la participació de les famílies a la comunitat.

 

Cada espai familiar té les seves pròpies dinàmiques i metodologies, però en general, en un espai familiar els infants hi troben materials diversos organitzats en racons que possibiliten la descoberta autònoma, l’experimentació, l’aprenentatge i el desenvolupament cognitiu, emotiu i social. L’infant se sent acollit, respectat i en confiança perquè té la mare, el pare, l’avi o el seu adult de referència ben aprop, i això l’ajuda a socialitzar-se amb altres persones amb tranquil·litat.

 

Per als adults, els espais familiars tenen un gran valor: a l’espai familiar poden observar els infants amb més distància i descobrir com es relacionen amb les altres, i mentrestant, anar establint relacions amb altres adults en situacions similars, compartint l’experiència de la criança i els seus dubtes sobre la cura dels nens i nenes. Els espais familiars ofereixen als adults un espai s’aixoplug, de recolliment, de compartir des de la calma, de comprensió i d’acompanyament.

 
COMENTARIS
Envia
Cancel·lar
Guardar
Сomentari

Localització

Classificació del lloc
An error has occurred. Refresh the page and try again
un error va ocórrer mentre es carregava l’arxiu. Si us plau, intenti-ho de nou