CANCEL·LAR
ACCEPTAR

Com ha de ser el parc?

Iván Matillas Gómez 5 d’abril de 2018 14.35

El parc ha de ser molt més que un espai per families, gent gran, o per a que els nens juguin a la pilota. Aquest espai és una oportunitat per crear un parc a l'alçada d'altres molt emblemàtics que tenim al Baix Llobregat (parcs com els de Torreblanca, Can Mercader, Can Vidalet, etc).

Algunes idees d'aquests parcs que podem aplicar al parc del Molí dels Frares sòn les següents:

-Personalitat marcada per un element històric: En aquest cas tenim l'edifici del Molí, que per treure-li més partit al seu caràcter històric caldria tornar-li la dignitat amb una restauració que el faci semblar-se a com era originalment (aquest color vermell no pot ser, mai ha sigut d'aquest color).

-Inspiració neoclàssica: boscos, clarianes amb gespa, zones humides, jardins amb papallones, camins de sauló, laberints... són elements que es poden valorar a l'hora de fer un parc com el qual no en tenim cap a Sant Vicenç dels Horts.

-Extensió de l'espai museístic: l'espai museístic existeix, i aprofitant que el parc acostaria la gent a aquest espai, caldria arreglar els cartells existents. Mitjançant altres cartells, figures, o altres elements, es podria aprofitar a fer una extensió del museu per tot el parc, aprofitant que l'element destacat del parc és l'edifici del Molí.

-Zona humida: La rehabilitació de la bassa és essencial per treure-li partit al parc, perque l'aigua és vida. És un espai ideal per fer-hi lliçons de mediambient, on poder observar peixos, insectes, o fins hi tot aus.

-Espai d'inspiració amb dinàmica social: Aquest parc ha de tenir espais per relaxar-se, sense rebre cap cop de pilota. El paper d'aquest parc no ha de ser només de joc, sinó també educatiu i cultural. També estaria bé fer-hi un teatre d'estil romà, com el "tratre grec", on poder fer actuacions als parc. No cal afegir un bar amb terrassa, perquè ja hi és, i tindrà un paper encara més important quan el parc estigui fet.

 

Un parc que abasta tot això podria ser un parc molt atractiu, no només per als vicentins, sinó també per a gent de tota la comarca. No ens podem limitar a fer un parc "convencional", ja que amb la seva ubicació, els equipaments propers, i l'edifici històric, tenim l'oportunitat de fer un parc de primera.

COMENTARIS
Envia
Cancel·lar
Guardar
Сomentari
An error has occurred. Refresh the page and try again
un error va ocórrer mentre es carregava l’arxiu. Si us plau, intenti-ho de nou