Notícia 13 de juliol de 2018 8.12

Consulta pública sobre l'horari d'estiu

Participa en aquesta notícia

Dirigida a la ciutadania europea

La Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública, disponible fins el 16 d'agost, per tal que la ciutadania es pugui pronunciar sobre la continuïtat del canvi horari que els mesos de març i octubre té lloc a tots els països membres de la Unió Europea (UE). Posteriorment n'estudiarà els resultats, per avaluar una possible modificació de la normativa comunitària que regula aquest canvi horari.

La majoria dels Estats membres de la UE tenen una llarga tradició pel que fa a l'horari d'estiu. En alguns països es remunta a la crisi del petroli de la dècada de 1970 i, en d'altres, a la Primera o a la Segona Guerra Mundial.

En el seu moment, aquestes disposicions sobre l'horari d'estiu perseguien primordialment l'estalvi d'energia. Tot i això, també hi havia altres objectius tals com la seguretat viària, l'augment de les oportunitats d'oci derivades de la prolongació de la jornada o, simplement, l'adaptació a les pràctiques dels països veïns o dels principals socis comercials.

Arran d'una sèrie de peticions ciutadanes, del Parlament Europeu i de determinats Estats membres de la UE, la Comissió ha decidit sotmetre a estudi el funcionament de les actuals disposicions sobre l'horari d'estiu i determinar si s'han de modificar o no.

Accés a la consulta:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2018-summerti…

Informació addicional sobre la consulta:
https://ec.europa.eu/info/consultations/2018-summe…

Societat
COMENTARIS
Envia
Cancel·lar
Guardar
Сomentari
An error has occurred. Refresh the page and try again
un error va ocórrer mentre es carregava l’arxiu. Si us plau, intenti-ho de nou