CANCEL·LAR
ACCEPTAR

Millorar la seguretat viària al Carrer Aigüeta

Mònica Guasch 12 de febrer de 2019 14.15

  L'Aigüeta, com ja sabem, és una de les dues entrades principals que hi ha per entrar a la Bisbal i per travessar-la.  Un dia laboral a part de cotxes i motos també hi passen fins i tot camions d'alt tonatge (40 tn.).  La majoria d’aquest vehicles, no respecten el màxim de velocitat permès i passen a unes velocitats que de vegades és molt perillós creuar els pocs passos de vianants que hi ha. A la nit la velocitat dels vehicles que hi passen encara s'incrementa molt més.

Els passos de vianants que hi ha al davant d’Instal·lacions Gonzalez i davant de Plàstics Bisbal, encara són molt més perillosos de travessar. Els vehicles tenen 400 metres, des del Bar Cipri fins a la rotonda sense cap “entrebanc”, van tant accelerats que el marge de reacció per la frenada fa que no sigui suficient per parar si hi ha algú esperant per travessar, i per tant no poden parar i no paren.

Aquest problema de l’alta velocitat dels cotxes no només afecta a la seguretat viària, si no també a la contaminació tant acústica (com més accelerats més soroll) com ambiental (com més accelerats amb una marxa curta més contaminació).

No sabem si aquest tema és competència de l’Ajuntament, però veient l’èxit de Llofriu, creiem que a la Bisbal es podria fer el mateix.

Propostes d’inversió:

-          Afegir un parell de passos de vianants (un davant de Bisbalvet i l’altre al mig del supermercat Bonpreu (molta gent travessa per allà, i moltes vegades sense mirar)).

  -         I posar un radar com el que hi ha a Llofriu, que si la recaptació de les multes se les quedés l’Ajuntament, a part de reduir la velocitat, incrementaria les arques municipals. Per tant seria una despesa que s’amortitzaria aviat.

Amb aquesta regulació, no només es guanyaria en seguretat si no que l’Aigüeta seria un carrer més atractiu per passejar, que podria incrementar les visites als comerços.

Un apunt: al carrer Paral·lel abans de posar-se les bandes reductores els vehicles també passaven a una velocitat molt alta, ara amb les bandes reductores els cotxes redueixen la velocitat i s’ha guanyat amb més seguretat. A l’Aigüeta no s’hi poden posar bandes reductores, però sí més semàfors i o un radar.

 
! Aquesta proposta es considera duplicada de `Millora general de la seguretat viària de la Bisbal`. Aquesta proposta està tancada a la participació, heu de visitar la proposta resultant per votar / comentar-hi..

Proposta duplicada

AVALUACIÓ

La proposta està duplicada: Aquesta proposta queda fusionada amb la Millora general de la seguretat de la Bisbal i que passa a votació

comentari
(1)
Ja no es pot comentar.
Сomentari
avatar
Lluís Ullastres Reca13 de febrer de 2019 14.42

Totalment d’acord, però hem de dir que els camions de gran tonatge han de circular per la “ronda” tal i com indican les senyals vials.

Respondre

Proposta duplicada

Localització

Classificació del lloc
An error has occurred. Refresh the page and try again
un error va ocórrer mentre es carregava l’arxiu. Si us plau, intenti-ho de nou